Exista o mare varietate de diferite tipuri de galerii perdele, cu detalii de montare separate, sine perdea tavan, sina dubla pentru perdea si draperie etc.

Ele difera atat prin aspect, cat si prin materialele de constructie. Pentru a alege un model specific de galerie pentru perdea, este recomandabil sa iei in considerare cu atentie ceea ce ai nevoie – dimensiune, forma, design, material si metoda de atasare (pe un perete sau pe tavan).

In plus, este bine sa tii cont de alegerea perdelelor, de greutatea lor si de modul in care sunt atasate la galerie – cleme, inele sau altele, in functie de model.

Sina perdea

Sina perdea nu ofera o gama larga de design si forma, ci difera doar prin numarul de canale pentru suspendarea perdelelor sau a draperiilor. Sina din PVC este preferata de persoanele care nu vor sa accentueze tavanele, ci perdelele si draperiile.

Sina din PVC este o solutie economica pentru suspendarea perdelelor si a draperiilor, iar instalarea in sine este extrem de usoara si rapida. De asemenea, este functionala si rezistenta la umiditate si schimbari de temperatura.

Capacitatea lor de a se indoi, le face potrivite chiar si pentru ferestrele nestandardizate. Sinele pentru perdele sunt o solutie eleganta, moderna si economica pentru asezarea perdelelor si a draperiilor.

Sina perdea tavan

Noile modele de sina perdea tavan pot avea chiar si pana la trei canale, dar cel mai adesea, pot fi gasite cu unul sau doua si au capacitatea de a se atasa la tavan.

Pe piata poti gasi o gama larga de sine din PVC cu un singur canal sau cu doua canale, de diferite lungimi, care reprezinta o alternativa excelenta la optiunile traditionale, deoarece sunt convenabile in special pentru incaperile in care distanta dintre fereastra si tavan este prea mica pentru a monta o galerie standard.

In grupa de produse de sine perdea tavan poti gasi, de asemenea, o sina tavan cu un unghi cu doua fete de tipul barei T. Aceasta sina poate fi usor indoita pentru a fi montata pe tavan sub forma unui arc.

Pe scurt, putem spune ca perdelele si draperiile se numara printre accesoriile cu un rol major in interiorul casei.

Sina dubla perdea

Sina dubla perdea este o optiune deosebit de convenabila si potrivita pentru instalarea in incaperi in care distanta dintre fereastra si tavan este prea mica pentru a plasa un model standard.

Sina dubla este de asemenea, folosita in hoteluri, pensiuni, restaurante si camere mai mici. Instalarea sinei duble este destul de usoara si rapida. Pasionatii de acasa ar putea, de asemenea, sa le plaseze fara probleme.

Cand sina din plastic cu doua canale este combinata cu carligele corespunzatoare, perdelele si draperiile din camera se vor misca cu usurinta pentru a schimba cantitatea de lumina care intra in camera si viziunea camerei.

La ce distanta se pune sina de perdea?

Daca nu doresti ca sina de perdea sa ajunga de la perete la perete, trebuie sa masori latimea partii usoare a deschiderii ferestrei si sa adaugi 20 cm la ea, pe fiecare parte, astfel incat perdeaua sa poata fi pliata bine si sa se obtina o intunecare maxima.

Cand sina este montata pe perete si nu pe tavan, este bine sa ai cel putin 10-15 cm deasupra capatului superior al ferestrei sau sa iei mijlocul intre tavan si fereastra, dar nu mai putin de 10 cm deasupra acesteia, pentru a minimiza lumina primita.

Cum se monteaza sina de perdea, galerie, draperii?

Inainte de montare, ar trebui sa masori lungimea, care ar trebui sa fie cu 30-50 cm mai lunga decat fereastra si cu aproximativ 5 cm deasupra acesteia, pentru a nu interfera cu deschiderea.

Pentru a monta sina de perdea, galerie, draperii, este necesar sa marchezi locurile in care se vor face gaurile pentru suporturile speciale de fixare. Acest lucru se realizeaza printr-o linie dreapta pre-trasata pe toata lungimea ferestrei.

Este bine ca instalarea sa fie facuta de doua persoane, pentru a tine dispozitivul pe ambele parti si pentru a masura nivelul corect cu un nivel, marcand locurile pentru deschideri. Dupa realizarea gaurilor, suporturile speciale de fixare sunt fixate si intregul element este atasat ulterior.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “Galerii perdele – tipuri si modele de draperii

  1. Am gasit multe idei interesante in acest articol, care m-au motivat sa incep amenajarea camerei bebelusului. Sunt recunoscatoare pentru sugestiile practice si sfaturile de organizare prezentate aici.

  2. Aceste idei de amenajare a camerei copilului sunt minunate! Imi place cum sunt combinate culorile si texturile pentru a crea un spatiu confortabil si placut atat pentru parinte, cat si pentru copil.

  3. Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca ma ajuta sa-mi fac planurile pentru camera bebelusului. Sunt inspirata de culorile vii si de mobilierul functional prezentat aici.

  4. Articolul este foarte util pentru parintii care doresc sa-si pregateasca camera copilului inainte de nastere. Sfaturile oferite sunt practice si usor de aplicat, iar ideile de decor sunt adorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *