Pentru un astfel de living exista cateva reguli care ar trebui respectate in ceea ce priveste amenajarea, astfel incat sa obtinem atmosfera mult dorita.
Daca decorarea unui living normal ni se pare o provocare, amenajarea unui living lung si ingust ne poate da foarte multe batai de cap, de la neclaritatile legate de dimensiune si cum se va vedea, daca va ramane sau nu suficient spatiu de trecere, pana la intrebarea daca mai avem putin loc sa adaugam inca un obiect de mobilier.
In mod cert, pentru a scapa de aceste intrebari, noi te ajutam cu cateva sfaturi pentru a obtine un spatiu care sa nu para asa de ingust la prima vedere.
Incepe cu masuratorile
Inainte a achizitiona piesele de mobilier pentru living, este important sa stii care sunt dimensiunile exacte ale camerei. Nu e o idee buna sa mobilezi un living ingust cu obiecte masive de mobilier, pentru ca atmosfera va fi una prea incarcata si nu te vei putea deplasa prin camera cu usurinta. Masoara cu atentie si fa o schita cu cotele. Iti va fi de folos mai tarziu.
Largeste spatiul cu ajutorul culorilor
Cea mai simpla metoda de a mari vizual un spatiu este sa folosesti o paleta cromatica in nuante cat mai deschise si luminoase. Daca livingul tau este lung si ingust, poti alege o vopsea deschisa la culoare pentru peretii lungi, iar pentru cei ingusti poti opta pentru un tapet in dungi orizontale sau poti pozitiona in acea zona piese de mobilier in culori mai inchise, cum ar fi o biblioteca sau o vitrina. Totusi, ideal ar fi sa varuiesti intreaga incapere in alb sau intr-o nuanta cat mai luminoasa.
Stabileste un punct de atractie
Este important sa definesti si un punct de atractie, care poate fi un semineu, un perete colorat sau chiar o fereastra, mai ales daca ai parte de o priveliste extraordinara. De asemenea, punctul de atractie poate fi si o canapea cu un design aparte sau o masa colorata, in functie de piesele de mobilier pentru care optezi.
Organizeaza mobilierul in doua sectiuni
Intr-un living lung, poti sa imparti piesele de mobilier in doua zone de interes: cea de conversatie si cea de dining. Prima zona, cea dedicata conversatiei, va cuprinde o canapea, o masuta de cafea si doua fotolii sau doua scaune, asezate fata in fata, daca iti permite spatiul. In schimb, zona de dining, care este recomandata celor care organizeaza deseori mese in familie, poate cuprinde o masa mai mare si cateva scaune, dar si un bufet, in care poti pastra vesela si tacamurile.
Alege un mobilier modular si multifunctional
Spatiul dintr-un living ingust nu trebuie aglomerat, de aceea nu sunt recomandate imprimeurile, materialele groase sau draperiile din materiale opace. In schimb, pentru o astfel de incapere, este ideal mobilierul modular si multifunctional, care ar trebui sa aiba dimensiuni medii si sa fie creat intr-un stil minimalist.
Evita canapelele si fotoliile cu brate, masutele de cafea cu baze masive sau corpurile de iluminat de dimensiuni mari. Opteaza pentru piese de mobilier care pot fi usor de mutat si pentru accesorii care nu incarca atmosfera.
Plaseaza mobilierul intr-un mod atractiv
Incearca sa nu aliniezi canapeaua, fotoliile si biblioteca de-a lungul unui perete, pentru ca acest lucru va accentua si mai mult forma ingusta a camerei. Canapeaua poate fi asezata in centrul incaperii, sau la o treime din lungimea acesteia. De asemenea, poti lua in calcul chiar si asezarea a doua canapele mai mici, fata in fata, iar intre ele poti pozitiona o masuta de cafea.
Noi speram ca ideile de mai sus pentru mobilarea si decorarea unui salon lung si ingust sa te ajute sa obtii camera mult dorita. Aminteste-ti ca intr-un asemenea living, stiul minimalist este cheia. Foloseste doar ceea ce este important, alege tonuri clare, opteaza pentru mobila simpla si respecta distanta din obiectele de mobilier pentru a nu da senzatia de aglomerare.
Acum ca stii cum sa aranjezi mobila intr-un living lung si ingust, nu mai ramane decat sa alegi ceea ce crezi ca este mai potrivit pentru tine si sa gasesti combinatia perfecta care sa se adapteze stilului tau.
Am descoperit multe idei interesante prin intermediul acestui articol si sunt incantata de inspiratia pe care mi-a oferit-o. Multumesc pentru informatiile utile!
Imi place ca articolul include si sfaturi practice pentru alegerea mobilei potrivite pentru bebelusi. Este util sa stim cum sa facem alegeri potrivite pentru nevoile noastre.
Sunt de acord cu recomandarile facute in articol privind organizarea spatiului din camera copilului. Este important sa avem un mediu sigur si functional pentru micutul nostru.
Articolul este foarte informativ si mi-a oferit multe idei noi pentru a decora camera bebelusului meu. Imi plac sugestiile de culori si mobilier prezentate.