Ingrijirea temeinica a piscinei este cea care iti asigura apa curata si sigura pe tot parcursul sezonului de inot.

Atunci cand vrei sa ai propriile piscine trebuie sa tii cont de programul de intretinere pentru ca altfel, mediul din interior poate sa nu mai fie sanatos. Mai jos, iti prezentam cativa pasi pentru a intretine corect piscina.

Elimina frunzele si resturile

O sarcina pe care ar trebui sa o faci in fiecare zi este curatarea apei de impuritait mari. Foloseste un skimmer de frunze cu maner lung pentru a culege frunzele, insectele si toate resturile care plutesc in piscina.

Incearca sa indepartezi resturile inainte ca ele sa se scufunde pentru ca vor fi mai greu de indepartat daca apuca sa se scufunde si in plus, exista posibilitatea de a crea pete.

Daca ai copaci in jurul piscinei, ia in considerare sa ii tunzi pentru a reduce cantitatea de resturi care cad in apa. Curatarea suprafetei piscinei dureaza foarte putin si ajuta la obtinerea unei ape limpezi.

Mai important, toate resturile pe care le scoti din zona de sus a apei nu pateaza fundul piscinei si nu infunda sistemul de filtrare. Deci, daca te intrebi cum se intretine o piscina, acesta este primul pas.

Periaza sedimentele de pe zidurile piscinei

Indiferent daca ai piscine ieftine sau scumpe, nu uita ca pe suprafata peretilor se pot depune alge si microorganisme. Alegele si micile resturi pot sa se adune pe pereti si pe accesoriile de piscina, asa cum sunt scarile si toboganele.

Peraza peretii si accesoriile in fiecare saptamana pentru a elimina murdaria si pentru a preveni raspandirea algelor.

Foloseste o perie pentru a scoate toata murdaria care s-a acumulat pe partile laterle si pe fundul piscinei dar si pe scari, pe tobogane si pe alte accesorii. Periaza sedimentul spre canalele principale astfel incat sa poata fi aspirat usor.

Aspira cat mai bine piscina

Daca iti cumperi piscine Dedeman, vezi ca tot acolo sunt si aspiratoarele pentru piscina, ceea ce inseamna ca ar trebui sa cumperi aspiratorul pe loc pentru ca iti va folosi imediat.

Odata ce algele si sedimentele sunt indepartate de pe peeri acestea pot sa fie aspirate, alaturi de orice alte resturi care au plutit pe fundul piscinei.

Poti folosi un spitator automat. In cazul acesta tot ce trebuie sa faci este sa il conectezi, sa il pui in aap si sa il lasi sa functioneze cat mai bine pentru tine. Sunt trei tipuri de aspiratoare automate de piscina – cele robotizate, cele cu presiune si cele cu aspiratie.

Un avantaj major al aspiratoarelor robotizate este faptul ca ofera eficienta din punct de vedere energetic si functioneaza foarte bine separat de sistemul de filtrare deja existent, din piscina.

Aspitatoarele aflate sub preisune sutn cele care folosesc linii de presiune din sistemul de filtrare pentru a se deplasa in jurul piscinei. Acesta are nevoie de o pompa de piscina si de o pompa suplimentara.

Aspiratoarele cu aspiratie sunt cele care folosesc sistemel de filtrare si care se vor atasa la porturile de aspiratie dedicate sau la un skimmer. Acestea reprezinta cele mai accesibile optiuni.

Nu uita de accesoriile pentru piscina

Un cadru metalic piscina trebuie sa fie si el curatat periodic pentru ca il vei atinge in fiecare zi si pe el se acumuleaza bacterii.

Prin urmare, prima si cea mai importanta recomandare este aceea de a obtine solutii si pentru aceste accesorii astfel incat sa ramana mereu curate si sa nu iti puna sanatatea in pericol.

Vei gasi in magazine toate produsele necesare pentru a curata toate suprafetele metalice ale unei piscine.

{{clean}}

2 thoughts on “Cum se intretine o piscina si de ce este important sa o intretii corect?

  1. Mi-a placut modul in care autorul a abordat subiectul legat de rutina de somn a bebelusilor si importanta stabilirii unui program regulat. Este reconfortant sa stii ca exista resurse online precum Babyzu.ro care ofera informatii utile si practice pentru cresterea si ingrijirea copiilor. As aprecia sa vad mai multe articole de acest gen pe site-ul lor.

  2. Articolul de pe Babyzu.ro este foarte interesant si util pentru parinti care se confrunta cu probleme legate de ingrijirea bebelusului. Sunt de acord cu ideea ca este important sa respectam un program de somn pentru copii, pentru a le asigura odihna necesara si pentru a le dezvolta un ritm sanatos. Recomand tuturor parintilor sa citeasca acest articol si sa aplice sfaturile prezentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *