Introducere: Vara aduce o mulțime de bucurii, dar și unii dintre cei mai enervanți invitați – țânțarii. Pentru a ne bucura de serile călduroase fără a fi hărțuiți de aceste insecte, plasele de protecție reprezintă o soluție eficientă. Două opțiuni populare sunt plasele tantari tip rulou și cele tip plissé, fiecare având avantaje și dezavantaje distincte. În acest articol, vom explora diferențele dintre cele două tipuri de plase și vom ajuta la înțelegerea avantajelor fiecăreia.

Plase tantari tip rulou: Plasele tantari tip rulou sunt o soluție clasică pentru protecția împotriva țânțarilor. Ele constau într-un ecran de plasă montat pe un sistem de role, care poate fi rulat sau derulat în funcție de necesități. Iată câteva avantaje și dezavantaje ale acestui tip de plasă:

Avantaje:

 1. Simplitatea utilizării: Funcționând pe un sistem de role, plasa tantari tip rulou este ușor de utilizat. Poate fi acționată manual sau, în unele cazuri, chiar și cu un mecanism de acționare electrică.

 2. Durabilitate: Plasele tantari tip rulou sunt construite pentru a rezista la condițiile meteorologice variate, incluzând soarele puternic, ploaia și vântul.

 3. Flexibilitate: Aceste plase sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și materiale, putând fi adaptate la aproape orice tip de fereastră sau ușă.

Dezavantaje:

 1. Estetică limitată: Plasele tantari tip rulou pot avea un aspect mai robust și pot fi mai vizibile în timp ce sunt instalate, comparativ cu alte tipuri de plase.

 2. Posibile blocaje: În unele cazuri, sistemul de role al plasei tantari tip rulou poate fi predispus la blocaje sau disfuncționalități, necesitând întreținere periodică.

Plase tantari tip plissé: Plasele tantari tip plissé sunt o alternativă modernă și elegantă pentru protecția împotriva țânțarilor. Acestea sunt fabricate dintr-un material pliat care se extinde și se contractă într-un mod plăcut. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

Avantaje:

 1. Estetică: Plasele tantari tip plissé au un aspect mai elegant și discret în comparație cu plasele tip rulou. Materialul pliat oferă un design mai rafinat și o integrare mai armonioasă în decorul interior.

 2. Funcționalitate: Spre deosebire de plasele tip rulou, plasele tantari tip plissé pot fi deschise și închise cu ușurință printr-o simplă mișcare de tracțiune.

 3. Flexibilitate în deschidere: Aceste plase pot fi parțial deschise pentru a permite circulația aerului sau pot fi complet închise pentru protecție maximă împotriva țânțarilor.

Dezavantaje:

 1. Preț mai ridicat: Plasele tantari tip plissé pot fi mai costisitoare decât alternativele lor, datorită tehnologiei și materialelor implicate în fabricație.

 2. Vulnerabilitate la deteriorare: Materialul pliat poate fi mai susceptibil la deteriorare în comparație cu plasele tantari tip rulou, necesitând o atenție specială în utilizare și întreținere.

Concluzie: Atunci când vine vorba de alegerea între plasele tantari tip rulou și cele tip plissé, este important să luăm în considerare nevoile specifice ale locuinței noastre și preferințele noastre personale.

Fiecare tip de plasă are avantajele și dezavantajele sale distincte, iar alegerea potrivită depinde de prioritățile individuale în ceea ce privește estetica, funcționalitatea și bugetul disponibil.

În final, ambele tipuri de plase oferă o soluție eficientă pentru protecția împotriva țânțarilor, permițându-ne să ne bucurăm de confortul casei noastre în sezonul cald, fără a fi deranjați de aceste insecte enervante.

La compania ActualArt se produce si toata gama de Rulouri exterioare,rolete textile casetate,Jaluzele plissate.

4 thoughts on “Protecția împotriva țânțarilor: Plasele tip rulou versus Plasele tip plissé

 1. Recomand acest articol tuturor parintilor care sunt in cautarea unei solutii eficiente impotriva tantarilor. Informatiile prezentate sunt foarte utile si ajuta la luarea unei decizii informate.

 2. Am descoperit din acest articol ca plasele tip rulou sunt mai usor de folosit, insa nu ofera o protectie atat de eficienta impotriva tantarilor ca plasele tip plisse. Este important sa avem aceste informatii in vedere in momentul achizitionarii unei plase impotriva tantarilor.

 3. Ceea ce mi-a placut cel mai mult la acest articol este faptul ca prezinta in detaliu modul de functionare al ambelor tipuri de plase impotriva tantarilor. Acest lucru ajuta cititorii sa aleaga varianta potrivita pentru casa lor.

 4. Articolul este foarte util pentru parintii care isi doresc sa protejeze copiii impotriva tantarilor. Comparatia dintre plasele tip rulou si plisee ofera informatii importante despre avantajele si dezavantajele fiecaruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *