Umezeala, scurgeri, usi care nu se inchid… Casa asta e o ruina! Care pot fi cele mai frecvente probleme intr-o casa noua?
Dupa ce te-ai gandit mult si ai decis daca este mai bine sa inchiriezi sau sa cumperi o casa, te-ai hotarat. Vrei sa cumperi o casa!
Cumpararea primei case din viata ta poate fi o experienta foarte dificila. Este o perioada de nervi si de bucurie, dar si de foarte multe surprize.
Visul de a avea propria locuinta se poate transforma intr-un cosmar, deoarece inainte de a o alege, trebuie sa te informezi cat mai mult si sa ceri indrumare pentru a evita problemele care pot aparea pe parcurs.
De aceea, ar trebui sa fii constient si sa stii care sunt cele mai comune probleme pe care le vei intalni atunci cand te muti intr-o locuinta noua.
Mobilier deteriorat
Unele dintre locuinte sunt vandute cu tot cu mobilierul din interior. Aparent in regula, acesta poate ascunde mici defectiuni pe care ar fi bine sa le rezolvi inca dinainte sa te muti.
In primul rand, evalueaza ce pastrezi si ce arunci, ce se potriveste si ce nu stilului tau.
In al doilea rand, verifica toate usile mobilierului si sertarele. Ele ar putea avea suruburi lipsa.
Inlocuieste-le, ca sa nu se prabuseasca sub greutatea ulterioara a obiectelor.
Instalatia sanitara
Instalatorul este pentru o casa cum este medicul pentru om. Vorbeste cu un profesionist sa iti evalueze casa si obiectele sanitare, pentru ca el va fi capabil sa detecteze posibilele probleme, dar sa iti si ofere solutii practice.
Mare atentie! Fa acest lucru inainte sa renovezi si sa schimbi parchetul, pentru ca ai putea gasi probleme la tevi la baie si bucatarie si sa iti incetinesti progresul sau, mai rau, sa fie nevoie sa spargi gresie sau faianta abia montata.
Caldura intensa
Daca ai cumparat casa toamna sau iarna, probabil nu ai observat cat de calduroasa sau chiar sufocanta poate deveni pe timpul verii.
Aerul conditionat, dar si unele perdele de buna calitate care sa filtreze eficient lumina din casa, pot face minuni.
Mucegai si alte probleme ascunse
Unii proprietari vor incearca sa creasca pretul locuintei sau sa o vanda, aplicand un strat nou de vopsea peste mucegai.
Aceasta strategie merge, dar iti va da mari batai de cap peste cateva luni. Incearca sa vorbesti cu proprietarul si cere-i sa fie onest ca sa poti sa rezolvi problemele cat mai rapid.
Probleme de ventilatia
Ventilatia este importanta in incaperile mici si neaerisite, asa cum este baia. De aceea, asigura-te ca functioneaza, discuta cu proprietarii si intreaba-i daca sunt multumiti de sistemul actual si cand l-au curatat ultima data.
Daca nu iti ofera raspunsuri clare, apeleaza la sfaturile unui profesionist care sa evalueze situatia si sa iti spuna ce trebuie sa faci – fie schimbi sistemul, fie, il cureti.
Orice ai face, nu lasa ventilatia stricata, fiindca te vei confrunta cu mucegai si cu miros neplacut, ori de cate ori intri in baie.
Vecini problematici
Strigate, zgomote la ore nepotrivite, coridoare si lifturi murdare, neplata taxelor comunitare…
Convietuirea cu vecinii este o sursa de probleme care nu poate fi intotdeauna evitata, desi este bine sa incerci sau, cel putin, sa cauti sa le amani cat mai mult posibil si sa gasesti solutii posibile, de exemplu, in ceea ce priveste zgomotul.
Intr-un bloc exista sute de neplaceri care, daca nu sunt evitate sau rezolvate la timp, devin o problema inradacinata si foarte greu de remediat.
De aceea, inainte de a incheia contractul cu agentia sau cu proprietarul, discuta cu ei si incearca sa petreci o zi in eventuala viitoare casa noua, si astfel iti vei da seama de atmosfera din jur.
Am gasit acest articol extrem de util pentru mine, deoarece tocmai ma pregatesc sa amenajez camera copilului meu. Sunt impresionata de diversitatea de modele de patuturi, dulapuri si accesorii prezentate aici. Recomand cu caldura acest site tuturor proaspetilor parinti care cauta idei creative pentru camera micutului lor.
Articolul este foarte informativ si mi-a oferit multe idei noi pentru decorarea camerei bebelusului meu. Imi place cum sunt prezentate diferite optiuni de culori si mobilier, iar pozele sunt foarte inspirante. Abia astept sa imi pun in practica unele dintre sugestiile prezentate!
Sunt foarte multumita de informatiile oferite in acest articol. M-au ajutat sa evit greselile clasice pe care le fac multi parinti in ceea ce priveste vestimentatia bebelusului.
Mi-a placut faptul ca au fost prezentate atat hainutele de interior, cat si cele de exterior, astfel incat am putut sa imi fac o idee clara asupra necesitatilor bebelusului meu.
Articolul este foarte informativ si m-a ajutat sa inteleg mai bine cum sa aleg hainutele potrivite pentru bebelusul meu. Recomand tuturor proaspetilor parinti sa il citeasca.