Intotdeauna veti putea intra in clinica unui chirurg plastician pentru a arata precum un fotomodel. Insa, trebuie sa luati cateva aspecte in considerare – astfel de interventii pot fi foarte scumpe si riscante. Adevarul este ca operatiile estetice va pot ineca in datorii si va pot lasa de nerecunoscut sau chiar deforma!
Deci, de ce are nevoie o fata ca tine, care vrea sa aiba grija de buget si de riscurile la care se expune, pentru a intoarce mai multe capete? De cateva exercitii faciale, binenteles!
In primul rand – ca atunci cand ne lucram restul corpului, va fi nevoie de devotament si disciplina pentru a putea vedea rezultate. Nu va puteti astepta sa indepliniti exercitiile faciale azi si sa va treziti maine dimineata ca mai multe contracte, de la diferiti agenti internationali de modelling, sa se adune la usa.
Prin faptul ca va antrenati fata nu veti arata precum Gigi Hadid sau Halle Berry; insa, veti putea vedea unele imbunatatiri subtile, dar observabile. Luati-o ca un compliment atunci cand persoanele pe care le cunoasteti de ani buni spun ca este ceva schimbat la voi, dar nu isi pot da exact seama ce este.
Niciun numar de exercitii faciale nu va va schimba structura osoasa – asta este un fapt. Insa, trebuie sa luati in considerare faptul ca fata este formata si din muschi. Antrenarea acestora va poate ajuta sa va imbunatatiti unele caracteristici.
Mai mult, exercitiile faciale va pot ajuta sa mai eliminati din grasimea ce impiedica unele particularitati din a iesi la iveala, precum cele pe care nu stiati ca le aveti – o pereche de pometi gloriosi sau o linie a maxilarului atragatoare. Dupa cum puteti vedea, exercitiile faciale chiar pot ajuta la eliminarea necesitatii de operatii estetice!
Mai jos, veti gasi cele mai bune exercitii faciale, pe care le puteti face in mod regulat pentru a va face si mai frumoase.
Pentru ridicarea sprancenelor:
• Inchideti-va ochii si incercati sa va ridicati sprancenele cat de mult puteti. Tineti acolo pentru 10 secunde si relaxati-va. Repetati de 10 pana la 15 ori. Faceti acest exercitiu de 2 sau 3 ori pe zi.
• Priviti inainte si relaxati-va muschii faciali. Incercati sa va uitati catre stanga fara miscarea capului si pastrati privirea in acea directie pentru 10 pana la 15 secunde. Veti observa ca spranceana stanga se ridica de la sine. Priviti in jos si apoi la dreapta, tinand acolo pentru 10 pana la 15 secunde. Faceti 6 sau 8 repetitii in fiecare zi.
Pentru buze mai pline:
• Fara a deschide gura, zambiti cat de larg puteti. Dupa 10 secunde, tuguiti-va buzele cum n-ati facut-o niciodata. Tineti-le asa pentru 10 secunde. Relaxati-va. Repetati toate elementele de 10 ori pe zi.
• Tuguiti-va putin buzele si miscati-le catre stanga. Dupa 10 secunde, miscati-le catre dreapta. Reveniti la prima pozitie, incepeti sa le miscati in forma de 8 si apoi din nou, catre directii opuse. Faceti toate elementele de 10 ori in fiecare zi.
Pentru pometi mai bine definiti:
• Umpleti-va gura cu aer si strangeti bine din buze. Fortati aerul din gura catre un obraz. Tineti asa pentru 10 secunde si apoi, schimbati obrazul. Repetati de cate ori doriti.
• Incepeti prin a zambi cat de mult puteti. Dupa 10 sau 15 secunde, formati cu buzele litera „O”. Tineti aceasta pozitie pentru 10 pana la 15 secunde. Repetati totul de 10 ori pe zi.
Pentru un nas mai subtire:
• Folositi-va degetul aratator pentru a bloca o nara si incepeti sa inspirati incet si adanc. Tineti aerul in piept pentru 4 secunde, deblocati nara si blocati-o pe cealalta, folosind degetul aratator. Expirati incet prin nara deschisa. Repetati de 10 ori intr-o sesiune de exercitii faciale.
• Puneti varful degetului aratator sub varful nasului. Utilizand muschii nasului, incercati sa va apasati degetul. Tineti pentru 10 secunde si eliberati. Faceti asta de cate ori doriti.
Pentru o linie a maxilarului frumos cizelata:
• Stati jos si apasati-va cerul gurii cu limba. Cu grija, dati-va capul pe spate cat de mult puteti. Tineti aceasta pozitie pentru 10 secunde. Intoarceti-va la pozitia din care ati plecat. Faceti 10 repetitii.
• Stiati ca un lucru atat de simplu precum mestecarea regulata a gumei va poate ajuta sa aveti o linie a maxilarului mai pronuntata? Incercati sa alegeti o guma de mestecat fara zahar pentru a tine riscul cariilor sub control.
De asemenea, mi-a placut ca articolul a mentionat beneficiile pozitive ale rutinei regulate de somn asupra sanatatii bebelusului si asupra dezvoltarii sale cognitive si emotionale. Este important ca parintii sa acorde o atentie deosebita acestui aspect si sa stabileasca obiceiuri sanatoase legate de somnul copilului.
Am apreciat faptul ca autorul a subliniat importanta crearii unui mediu linistit si relaxant in camera bebelusului, precum si utilizarea unor metode blande pentru a-l ajuta sa adoarma. Aceste sfaturi practice sunt de mare ajutor pentru parintii care se confrunta cu dificultati legate de somnul copilului.
Articolul este foarte interesant si informativ, oferind sfaturi utile pentru parintii care se confrunta cu probleme legate de somnul bebelusului. Este important sa se tina cont de rutina zilnica a copilului si sa se respecte orele de somn recomandate pentru varsta acestuia.